ILMAINEN TOIMITUS

Postin pakettiautomaatteihin yli 50 € tilauksille

Kesän 4 grillitrendiä

kirjoittanut Viivi Mustonen translation missing: fi.blogs.article.posted_in April 22, 2021

Älä kysy mitä voi grillata, kysy mitä ei voisi grillata! Kesän grillitrendit löytyvät täältä. Kokeile vaikka kaikkia! Valikoimastamme löytyy myös työvälineet kivaan grillaukseen. Nappaa vaikka heti tämä loistava Mustang-laatua oleva grillivälinesarja! Piristä pro grillimaisteria tai ilahduta itseäsi hankkimalla upouudet Mustang Pro Grillipihdit! Pihdit ovat ruostumatonta terästä ja niissä on lukitus ja hammastus.

Pizzakivi

Pizzakivi on ehdoton ykkönen jos rakastat itsetehtyä pizzaa. Pizzakivellä pizzasta tulee rapeapohjainen koska se imee pizzapohjasta ylimäräistä kosteutta paistumisen aikana. Näin päästään pizzan tarvitsemiin hyvin korkeisiin lämpötiloihin ilman että reunat tai täytteet kärähtävät. Hiilet ja savu antavat pizzalle oman savuisen tuoksunsa joka lisää grilliruoasta saatavaa nautintoa.

Pitsakivi laitetaan kylmään grilliin joka laitetaan lämpiämään. Kun kivi on kunnolla lämmennyt, nosta pizza kivelle. kannattaa käyttää vain muutamaa yksinkertaista täytettä, että makuharmonia ja pohjan rapeus pääsevät oikeuksiinsa! Meidän valikoimastamme löydät aivan mahtavan pizzakivisetin, jossa tulee pizzakivi, leikkuri ja lapio, jolla saat pizzan kätevästi pois uunista!

Myös pelkkä pizzakivi on saatavilla!

Artesaanigrillaus

Artesaanigrillaus on nostanut suosiotaan vuosi vuodelta. Yksinkertaisimmillaan se tarkoittaa sitä, että grilliin valitaan tarkasti lähellä valmistettuja, käsin tehtyjä lihoja. Alla olevasta videosta näet, miten naudan entrecote kypsyy pallogrillissä!

Low and slow

Low and Slow-trendissä lihaa kypsytetään hitaasti epäsuorassa lämmössä. Isojen lihojen hidas kypsytys pehmittää lihan ihanan mureaksi. Tämä grillaustapa toimii myös avotulella ja retkigrillissä, jossa osa viehätyksestä on luonnosta ja elävästä tulesta nauttiminen.
Tässä grillaustavassa kannattaa välttää suoraa lämpöä. Siinä grillilihat ja grilliherkut kypsyvät nopeasti kovassa lämmössä suoraan lämmönlähteen päällä. Epäsuoraa lämpöä saavat ruoat kypsyvät hitaasti alhaisemmalla lämmöllä. Lämpö tulee sivuilta ja sopii erityisen hyvin rasvaisille ja pitkää valmistusaikaa tarvitseville lihoille, esim. kokonaisille broilereille. Nyrkkisääntönä on että yli 15 min kypsennysaikaa tarvitsevat lihat käyvät low and slow-grillaustyyliin. Suosittelen tähän erinomaista Mustang Grillivälinesettiä, johon kuuluu grillipihdit, pistohaarukka ja grillilasta leikkuureunalla! Grillilastassa on myös pullonavaaja kahvassa. Melkoinen monitoimityökalu! Katso alla olevalta videolta, miten vasikan kare ja juurekset valmistuvat grillissä!

Lohi grillissä onnistuu keneltä vain. Maustettu lohifilee asetetaan folion päälle joka laitetaan grilliin. Folion avulla kala ei tartu ritilään kiinni ja rasva ei valu grilliin. Älä kuitenkaan rypistä foliota kiinni, ettei lohi keity. 

Sopivia mausteita on suolan lisäksi vaikkapa sitruunapippuri. Kokonaiseen kalaan voi hieroa suolaa jo edellisenä iltana, jotta suola imeytyy kunnolla.

Lohen grillaus tapahtuu grillausalustan päällä noin puoli tuntia miedolla lämmöllä hiilloksen päällä. Tarkkaile lihan väriä ja muista, että lohi kypsyy vielä lautasellakin! Grillattu lohi on taivaallista uusien perunoiden kanssa. 

Koko menu grillissä

Tässä ei aikaa säästellä vaan koko ruokalista valmistetaan grillissä. Lihojen lisäksi kasvikset voi laittaa sivulämmöllä paistumaan. Kaikki kasvisten osat hyödynnetään, kaalit kantoineen ja kukkakaalit kokonaisena.

Grillatut herkkusienet pitävät vuosi vuodelta paikkaansa, mutta kokeile ihmeessä uusia asioita: grillatut kasvikset kuten grillatut porkkanat tarjoavat uusia makuelämyksiä. Grillivarras on erinomainen tähän grillaustapaan. Grillivartaaseen sujautat sienet, kasvikset ja lihanpalat. Meiltä löytyy 6 kappaleen paketti grillivartaita!

Parsan grillaus, maissin grillaus ja halloumin grillaus käy kätevästi kun suunnittelee, missä järjestyksessä grilliherkut laitetaan grilliin paistumaan. Parsa grillissä saa grillihiilloksesta ihanan savun aromin ja on taivaallista voisulan kanssa kera. Voit myös tarjota ne grillilihan kanssa lisukkeena vaikkapa hollandaise-kastikkeen kanssa.

Grillattu kaali voi olla kesän uusi kokeilu. Kaali leikataan neljään osaan niin, että jokaiseen kaalinlohkoon tulee kantaa, joka pitää kaalinlehdet kiinni. Kaali ei tarvitse kuin hieman öljyä, suolaa ja pippuria päälleen. Kaali kypsyy nopeasti joten sen voi tehdä nopeasti grillilisukkeeksi! 

Jälkiruokakin valmistuu grillissä! Karamellisoidut hedelmät ovat ihana jälkiruoka sellaisenaan tai vaikkapa mascarpone-vaahdon tai jäätelön kanssa. Perinteinen grillattu ananas lohkoina tai renkaina tai karamellisoitu persikka tai grillattu vesimeloni on maistuva jälkiruoka. Mehukkaan vesimelonin grillausaika on vain muutama minuutti kummankin puolin, joten pysy tarkkana!

Meiltä löytyy myös muut grillin tykötarpeet! Mustangin pallogrilli ja grillin suojapeite ovat myös ehdottomia grillin apuvälineitä. Myös grillaukseen tarvittava Mustang grillin puhdistusaine löytyy valikoimastamme, kätevässä spraypullossa!