ILMAINEN TOIMITUS

Postin pakettiautomaatteihin yli 50 € tilauksille

Kotitreenin 4 apuvälinettä

kirjoittanut Viivi Mustonen translation missing: fi.blogs.article.posted_in April 22, 2021

Kotona treenaamisen ei tarvitse olla välineurheilua ja viedä paljon tilaa. Jo pelkästään jumppamaton päällä voi tehdä kunnolla lihastreeniä ja venytellä.

Vastuskuminauha

Vastuskuminauha on monipuolinen ja edullinen vaihtoehto suurille käsipainoille. Taskukokoinen kehonhuollon ihme toimii voima- ja vastusharjoitteluun niin aloittelijasta kokeneempaan liikkujaan. Aloittelijan on helppo aloittaa kevyemmistä nauhoista ja siirtyä pikkuhiljaa kovempiin, kun kropan kestävyys kasvaa ja halutaan kuormittavimpia treenejä. Meiltä löytyy huippusuosittu kahvallinen vastuskumisetti jonka saa myös oveen kiinni! Siitä on hyvä aloittaa. Pienien liikeratojen treenaamiseen käy tämä vastuskumilenkkisetti 5 kpl! Paketissa on 5 kappaletta eri vahvuisia yhtenäisiä lenkkejä.

Kuormituksen lisäys on helppoa: mitä tiukempi nauha on, sitä raskaampi vahvuus on. Näin koko treenin voi tehdä samalla nauhalla. Vastuskuminauha antaa vastusta koko harjoituksen ajan ja käyttää useita lihaksia liikkeen aikana. Vastuskuminauha ei paina paljon tai vie paljon tilaa. Sen voi ottaa mukaan reissuun, töihin, työmatkalle tai lenkille! Juoksulenkki muuttuu heti monipuolisemmaksi treeniksi kun teet vastusharjoitteluja juoksun ohessa.

Vastuskumeja on erilaisia. Valikoimastamme löydät juuri sinulle sopivat nauhat. Kahvalliset oveen ankkuroivat pitkät nauhat toimivat useaan liikkeeseen. Lyhyet vastuskumilenkit sopivat alavartalon treeneihin, joihin tarvitaan lyhyitä liikeratoja.
Vastuskumeja käytetään fysioterapiassa myös virheliikkeiden korjaamiseen ja kuntoutukseen. Kysythän kuitenkin fysioterapeutiltasi tai lääkäriltäsi ensin neuvoja oikeaoppiseen käyttöön!

Vastuskuminauhoilla saa lämmiteltyä ja kehitettyä lihaskuntoa. Siksi ne ovatkin kotitreenaajien suosiossa. Koko kropan treeni onnistuu tällä taskukokoisella treenivälineellä

Jumppapallot

Jumppapallo on erittäin monipuolinen harjoitusväline joka sopii kaikenikäisille ja -tasoisille käyttäjille! Meiltä saat laadukkaat ja kestävät jumppapallot omiin tarpeisiisi. Täältä löydät jumppapallomme!

Jumppapallolla voi harjoittaa erilaisia lihasryhmiä, venytellä ja tehdä tasapainoharjoittelua. Pallon käyttö kehittää keskivartalon hallintaa ja parantaa lanne - ja rintarangan liikkuvuutta. Voit säätää treenin haastavuutta omalla asennollasi. Et siis tarvitse useaa samanlaista tuotetta, vaan voit käyttää samaa palloa vain lisäämällä toistojen määrää ja tekemällä laajempia liikkeitä, jotka harjoittavat useampaa lihasryhmää.

Jumppapallon käyttöä aloittaessasi voit myös pitää palloa hieman löysempänä, jolloin se myötäilee kropan liikkeitä enemmän. Haluttaessa kovempaa treeniä voit pumpata pallon kovemmaksi.

Jumppapallolla voit myös korvata työtuolin! Esimerkiksi etätöissä jumppapallolla istuminen aktivoi lihaksia enemmän kuin työtuolilla istuminen. Käytät syviä vatsa - ja selkälihaksia sekä sellaisia tukilihaksia jotka eivät usein ole käytössä. Jumppapallon kanssa keskivartalon tuki kehittyy huimasti!

Foam roller-putkirulla

Foam roller, pilatesrulla, putkirulla... rakkaalla lapsella on monta nimeä. Rulla sopii kehonhuoltoon kenelle vain. Se tehostaa verenkiertoa, poistaa kireyttä ja parantaa lihaskalvojen joustavuutta. Täältä löydät valikoimassamme olevan putkirullan.

Urheiluun rulla sopii lämmittelemään lihaksia ennen treeniä ja palauttamaan liikkuvuutta treenin jälkeen.
Työstä kuormittuneet saavat avattua tehokkaasti selän jumitusta, kireitä lihaksia ja parantamaan liikkuvuutta.
Putkirullan teho perustuu sidekudoksen hierontaan. Rullaaminen pehmittää pehmytkudoksia, parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.
Se voi toimia myös kivunlievittäjänä lihaspohjaiseen kipuun manipuloimalla kipeitä lihaksia ja trigger-pisteitä. Kipu voi kuitenkin johtua monesta eri lihaksesta, joten ole yhteydessä lääkäriin tai fysioterapeuttiin oikean avun saamiseksi! Monesti esimerkiksi fysioterapiassa putkirulla on ollut erinomainen apuväline kivunlievityksessä.

Rullia on erilaisia. Yksi eroavaisuus on rullan pinta. Rullia on sileäpintaisia ja kuvioituja ja sellaisia, joissa on nystyröitä.
Rullausta aloitellessa kannattaa ottaa käyttöön sileä rulla. Pintakuviolliset ja nystyrälliset sopivat niille, joiden lihakset ovat tottuneet rullailuun ja kovaan hierontaan ja manipulointiin. Pehmeällä rullalla lihakset tottuvat rullailuun ja vältät ikävät lihaskouristukset. Kun keho tottuu rullailuun, voit vaihtaa kovempaan ja vaikkapa nystyrälliseen malliin. Kun tiedät, missä kehosi jumipisteet ovat, voit treenata niitä ennaltaehkäisevästi.

Rullien pituus voi myös mietityttää. Aloittelijalle sopii parhaiten pitkä rulla, koska se on vakaampi kuin lyhyt rulla. Näin et rasita lihaksiasi vielä etsiessä oikeaa rullausasentoa. Myös se vaikuttaa, mitä kohtaa kehossasi haluat rullata. Jos rullaat selkääsi, pitkä rulla sopii siihen parhaiten. Jos taas rullaat pieniä kohtia esimerkiksi kädessäsi, siihen riittää pienempi rulla. Lyhyttä rullaa voi myös helposti kantaa mukana!

Rullailu vilkastuttaa verenkiertoa. Voit rullailla treenin jälkeen, ennen treeniä tai töiden jälkeen, kun on tullut istuttua koneella koko päivä. Ota rullailu osaksi päivittäistä rutiiniasi, niin lihaksesi kiittävät!

Piikkimatto

Emme kehoita harrastamaan kovaa hyppyliikuntaa tai nostamaan painoja piikkimaton päällä, mutta se voi olla korvaamaton apu lihasjännityksen hoitamisessa ja rentoutumisessa.  Täältä löydät meidän hyvän piikkimaton!

Piikit tehostavat ääreisverenkiertoa ja sitä voi käyttää rentoutumiseen, fyysisestä rasituksesta palautumiseen ja jäykkien lihasten hoitoon. Jos aloitat maton käytön, makaa siinä 10-15 minuuttia kerrallaan ja muista juoda paljon vettä jälkikäteen.