Miten pysyä viileänä töissä?

Työt pitää tehdä vaikka lämpötila hipoo taivaita? Tähän on monia helpotuksen tuovia työvälineitä, eritoten viilennysliivit. Valikoimamme viilennystuotteet toimivat kaikki samaa teknologiaa käyttäen. Niiden viilennysominaisuudet aktivoidaan veteen upottamalla.


Nämä viilennystuotteet ovat erityisen suosittuja kolmesta syystä. Ne ovat kevyet päällä, joten niitä voi käyttää pitkään ja eri työolosuhteissa. Ne on helppo viilentää uudestaan, joten ne ovat pitkäikäisiä. Niiden käyttöön riittää vesi eikä niitä tarvitse viilentää sähköllä. Ne sopivat siis työntekijöille jotka joutuvat liikkumaan paljon, myös eri työpisteiden välillä.

Viilennystuotteet upotetaan 3-5 minuutiksi kylmään veteen. Tämän jälkeen ne puristetaan kuivaksi ja voidaan ottaa käyttöön. Viilennysliivit käyttävät haihtumista viilentymisen välineenä. Haihtuminen tapahtuu, kun liiviin imeytynyt vesi kohtaa lämpöenergiaa. Tässä tapauksessa keho toimii lämpöenergian lähteenä. Kun vesi haihtuu liivistä, se vie mukanaan myös kehon lämpöä.


Tässä tapahtuu luonnollinen prosessi kun vesi muuttuu kaasuksi. Kyseinen prosessi vaatii lämpöä ja sen tulos eli lämpöenergia rikkoo vesimolekyylien siteet. Kun nämä siteet rikkoutuvat, tapahtuu haihtumisprosessi. Joten kun viilennysliiviin imeytynyt kosteus haihtuu, vie se samalla myös kehon lämpöä mukanaan. Näin kehonlämpö alenee ja olo on viileä.

Liivi viilentää kroppaa tehokkaasti. Valikoimassamme on myös muita viilennysvaatekappaleita. Ne helpottavat oloa pitämällä muun kropan myös viileänä. Esimerkiksi kypärän alle sopii useampi huivi ja otsapanta.  Viilentävä hattu toimii myös viilentävä auringonsuojana ulkotöissä.

 


Esimerkiksi kietaisuhuiveja ja kaulahuiveja voidaan pitää kypärän alla tai kaulalla. Kaulan iho on hyvin ohutta, joten se viilentää olon nopeasti.

Jos työympäristö vaatii hihoja, löytyy valikoimastamme viilentävät hihat. Hartioille voi laittaa viilentävän olkatoppauksen. Viilentäviä pyyheliinoja voi ostaa työpaikalle ja niillä voi helpottaa kuumuutta. Nekin toimivat haihtumisperiaatteella.